Hjemmelavet müsli

Hindbær- og brombærmarmelade

Marmelade 009

Da jeg i sidste weekend holdte fødselsdagsbrunch for mine veninder havde jeg lavet hjemmelavet hindbær- og brombærmarmelade uden sukker. Normalt laves marmelade med lige dele bær og sukker, men for at gøre marmeladen lidt sundere erstattede jeg sukker med sukrin (i kan læse mere om sukrin her). Da sukrin er en anelse sødere end sukker skar jeg lidt ned på mængden, men marmeladen er stadig sød, men med en frisk og syrlig smag af bærerne.

HINDBÆRMARMELADE

Marmelade 005

1 glas

200 gram frosne hindbær

50 gram sukrin

Hindbær og sukrin puttes i en gryde og varmes op ved middelvarme. Lad det koge i ca 10 minutter indtil at hindbærerne er møre og kan moses med bagsiden af grydeskeen. Lad marmeladen køle af og opbevar den i et syltetøjsglas i køleskabet.

Kalorieindhold: 48 kcal pr. 100 gram

BROMBÆRMARMELADE

Marmelade 008

1 glas

200 gram frosne brombær

50 gram sukrin

Brombær og sukrin puttes i en gryde og varmes op ved middelvarme. Lad det koge i ca 10 minutter indtil at brombærerne er møre og kan moses med bagsiden af grydeskeen. Lad marmeladen køle af og opbevar den i et syltetøjsglas i køleskabet.

Kalorieindhold: 38 kcal pr. 100 gram

Marmeladen kan opbevares i køleskabet i et par uger og bruges oven på al slags brød, rugbrød, knækbrød, som topping på grød eller sammen med skyr og müsli – you name it!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet müsli