Banantrøfler
I sidste weekend havde jeg lavet disse lækre banantrøfler som aftensnack (inspireret af Twin-food), og jeg var vidst kommet til at love, at jeg ville ligge en opskrift på bloggen.
Udover bananer skal der kun bruges to ting, nemlig kakaopulver og mørk chokolade. Derefter kan banantrøflerne toppes med frysetørret hindbær, hasselnødder, kokos, kakaopulver og rålakridspulver eller det man lige har.
Kaloriemæssigt indeholder hele portionen ca. 775 kcal, hvilket svarer til ca. 50 kcal. pr. trøffel. Det forholdsvis høje kalorieindhold skyldes, at der bruges en hel plade mørk chokolade. Mørk chokolade med et højt kakaoindhold indeholder tilgengæld en række effektive antioxidanter og mineraler.
FREMGANGSMÅDE
15 stk.
2 modne bananer
20 gram kakaopulver
100 gram mørk chokolade (mindst 70 %)
Pynt: frysetørret hindbær, hasselnødder, kokos, kakaopulver og rålakridspulver
Mos bananerne i en skål og tilsæt kakao. Smelt 40 gram af chokoladen og bland det i bananmosen. Stil skålen på køl i mindst 1 time. Efter massen er nedkølet, formes den til små kugler som dyppes i smeltet chokolade. Drys derefter nogle af banantøflerne med frysetørret hindbær og rul resten af trøflerne i hakkede hasselnødder, kokos, kakao rørt med rålakridspulver eller andet lækkert topping. Sæt trøflerne tilbage på køl så de er kolde når de skal serveres. De kan sagtens stå i køleskabet op til flere dage – men hvis det lykkes er det godt klaret 🙂
Mums en dejlig opskrift og en god ide, dem må vi vist lige have prøvet af herhjemme 🙂