Müslibarer
Dette er et indlæg der på ingen måder handler om grød, men disse müslibarer er simpelthen så lækre, at de fortjener at blive videregivet! I går, på en højhellig dag som Store Bededag, fik jeg lyst til at bage. Jeg har længe haft disse hjemmelavede müslibarer på min ”to make liste”, og heldigvis havde min yndlings grønthandler Ana Frugt og Grønt åbent. Der kan man nemlig købe kondenseret mælk (og altverdens andre lækkerier) og så havde jeg ellers resten af ingredienserne.
FREMGANGSMÅDE
12 stk.
1 dåse kondenseret mælk
135 gram havregryn
50 gram kokosmel
50 gram tørrede tranebær
75 gram solsikkekerner
25 gram mandler
25 gram hasselnødder
Tænd ovnen på 125 grader. Hak tranebær, mandler og hasselnødder groft. Kom den kondenserede mælk i en gryde og varm den op ved middelvarme. Tilsæt resten af ingredienserne, rør rundt og sluk for blusset.
Fordel massen i en bradepande således at tykkelsen er ca. 1-2 centimeter og sæt bradepanden i ovnen i en time. Lad bradepanden køle af i mindst 30 minutter inden müslibarerne skæres ud i passende størrelser.
Tip: Hvis der skal kræses endnu mere kan man dyppe den ene side af müslibaren i 70 % chokolade.
Uha, de ser gode ud! Og sjovt twist med kondenseret mælk!