Rødbederisotto med gedeost, parmesanost, stegt rødbede og frisk timian

Æblegrød med vaniljeflødeskumsskyr og karamelliserede hasselnødder

a 001

Forrige weekend var jeg til spille-hygge-aften sammen med nogle veninder, men ironisk nok nåede vi aldrig at spille – kender i det? Min veninde havde tilgengæld eksperimenteret med en moderne version af hakkebøf med kartofler, brun sovs og bløde løg, hvilket virkelig blev vellykket! Hakkebøffen var krydret med skalotteløg, chili og timian og persille og i stedet for de almindelige kogte kartofler, havde hun lavet en grov mos af kartofler og broccoli, der blev toppet med soyamarinerede græskarkerner. Mums!

Jeg havde meldt mig på desserten, da jeg længe havde haft lyst til at lave en god klassisk æblegrød. Her kommer opskriften, og jeg lover den smager intet mindre end himmelsk – prøv selv!

4 portioner

Vaniljeflødeskumsskyr

¼ dl piskefløde

2 spsk skyr

½ vaniljestang

2 spsk rørsukker

Saft og skal fra ¼ citron

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden sammen med skyr, rørsukker og citron, indtil flødeskummet er tykt og cremet.

Æble grød

1 ½ kg æbler

100 g rørsukker

1 vaniljestang

2 spsk vand

Skær æblerne i grove tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom æbler og vanilje i en gryde med vand og rørsukker. Kog grøden ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad grøden køle af. Pureer eventuelt grøden med en stavblender.

Karamelliserede hasselnødder

100 g hasselnødder

1 spsk honning

Salt

Tørrist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Tilsæt honning og salt og lad det brune på panden. Tag panden af blusset, læg de karamelliserede hasselnødder på en bageplade og lad dem køle af.

Server grøden i et dessertglas med skiftevis et lag æblegrød og et lag vaniljeflødeskumsskyr, og top desserten med hakkede karamelliserede hasselnødder.

God appetit!

Rødbederisotto 032

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbederisotto med gedeost, parmesanost, stegt rødbede og frisk timian