Æblegrød med vaniljeflødeskumsskyr og karamelliserede hasselnødder
Forrige weekend var jeg til spille-hygge-aften sammen med nogle veninder, men ironisk nok nåede vi aldrig at spille – kender i det? Min veninde havde tilgengæld eksperimenteret med en moderne version af hakkebøf med kartofler, brun sovs og bløde løg, hvilket virkelig blev vellykket! Hakkebøffen var krydret med skalotteløg, chili og timian og persille og i stedet for de almindelige kogte kartofler, havde hun lavet en grov mos af kartofler og broccoli, der blev toppet med soyamarinerede græskarkerner. Mums!
Jeg havde meldt mig på desserten, da jeg længe havde haft lyst til at lave en god klassisk æblegrød. Her kommer opskriften, og jeg lover den smager intet mindre end himmelsk – prøv selv!
4 portioner
Vaniljeflødeskumsskyr
¼ dl piskefløde
2 spsk skyr
½ vaniljestang
2 spsk rørsukker
Saft og skal fra ¼ citron
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden sammen med skyr, rørsukker og citron, indtil flødeskummet er tykt og cremet.
Æble grød
1 ½ kg æbler
100 g rørsukker
1 vaniljestang
2 spsk vand
Skær æblerne i grove tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom æbler og vanilje i en gryde med vand og rørsukker. Kog grøden ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad grøden køle af. Pureer eventuelt grøden med en stavblender.
Karamelliserede hasselnødder
100 g hasselnødder
1 spsk honning
Salt
Tørrist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Tilsæt honning og salt og lad det brune på panden. Tag panden af blusset, læg de karamelliserede hasselnødder på en bageplade og lad dem køle af.
Server grøden i et dessertglas med skiftevis et lag æblegrød og et lag vaniljeflødeskumsskyr, og top desserten med hakkede karamelliserede hasselnødder.
God appetit!
Ingen kommentarer endnu