Trekornsgrød med gulerodssaft, æblestykker, ristede hørfrø, rosiner og ingefærsirup

Rødbederisotto med gedeost, parmesanost, stegt rødbede og frisk timian

Rødbederisotto 004

Den italienske ret risotto kræver en smule tålmodighed, til gengæld er det en lækker smagsoplevelse, der venter bag en perfekt tilberedt risotto.

Det er vigtigt at bruge specielle italienske risottoris, når denne ret laves, selvom de er lidt dyrere end almindelige ris. Dette skyldes at risene skal være i stand til at absorbere en masse væske for at give risottoen den helt rigtige, cremede konsistens, samtidig med at den stadig skal være fast og med bid.

Denne risotto er tilberedt med rødbedepuré, gedeost og parmesanost og toppet med stegte rødbeder og frisk timian.

RØDBEDERISOTTO

2 portioner

Rødbedepuré

125 g rødbede

1 fed hvidløg

15 g smør

1 spsk olivenolie

¼ citron

Salt

Peber

Skræl rødbederne og riv 100 gram groft på et rivejern, mens de resterende 25 gram gemmes til rødbedetern. Pil hvidløget og skær det i små tern. Varm en lille gryde med smør og olie, og steg rødbederne sammen med hvidløg ved mellemvarme i ca. 15 minutter. Tilsæt derefter citronsaft, salt og peber. Tag gryden af blusset og purer rødbedemassen i en blender eller med en stavblender.

Stegte rødbedetern

Skær de resterende 25 gram rødbeder i tern, og steg dem i ½ spiseskefuld olie på en varm pande til rødbedeternene er sprøde og lækre. Drys til sidst med lidt salt.

Risotto

1 skalotteløg

150 g risottoris – kan købes i de fleste dagligvarerbutikker og grønthandlere

1 spsk olie

15 g smør

½ liter grønsagsbouillon

½ dl tør hvidvin – fx Riesling

75 g parmesanost

75 g mild gedeost

Et lille bundt frisk timian

Hak skalotteløget fint og steg det i en gryde med smør og olie, indtil løgene bliver møre. Hæld bouillonen i en separat gryde og lad den simre ved svag varme. Risene tilsættes løgene og svitses ved middelvarme, indtil risene har suget fedtstoffet til sig. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind. Hæld løbende bouillon i gryden med ris og rør jævnligt undervejs. Når det sidste bouillon er tilsat, røres rødbedepureen i. Risene koges videre, indtil al væsken er optaget og risene er møre. Tilsæt til sidst parmesanost og groftrevet gedeost, og smag retten til med salt og citronsaft.

Risottoen anrettes med de stegte rødbedetern og et drys frisk timian.

God appetit!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trekornsgrød med gulerodssaft, æblestykker, ristede hørfrø, rosiner og ingefærsirup