Ramsløgrisotto med parmesanost og ramløgstilke

Speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder

Appelsin-citronkompot 025

I fredags postede jeg et indlæg om hjemmelavet appelsin-citronkompot. Efterfølgende blev kompotten sammensat med flere forskellige grøde og toppingvarianter, indtil jeg fandt den bedste kombination, nemlig en speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder.

Denne grød har en god balance mellem det cremede, det søde, det sure, og det sprøde. Den cremede speltgrød passer perfekt sammen med den syrlige appelsin-citronkompot, den friske skyr og de sprøde og søde valnødder.

Appelsin-citronkompot 027GRØDEN

1 portion

1 dl. økologiske speltflager

2 dl. mælk

Salt

Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.

TOPPING

Appelsin-citronkompot

3 appelsiner

½ citron

150 g rørsukker

Riv skallen var en appelsin og den halve citron på et rivejern. Skær skallen af appelsinerne og citronen og hak dem i grove stykker. Bland appelsinerne og citronen sammen i en gryde, tilsæt rørsukker og kog kompotten ved middelvarme i ca. 15 min. Smag til med citron og sukker.

Karamelliserede valnødder

20 g valnødder

1 tsk honning

Salt

Tørrist valnødderne på en pande til de begynder at tage farve. Tilsæt honning og salt og lad det brune på panden. Tag panden af blusset, læg de karamelliserede valnødder på en bageplade og lad dem køle af.

Skyr

2 spsk skyr

Grøden toppes med appelsin-citronkompotten, et god klat skyr og de karamelliserede valnødder.

Appelsin-citronkompot 026Og så er det afsted på arbejde – ha en god dag derude!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgrisotto med parmesanost og ramløgstilke