Velkommen til GRØD

Speltgrød med frisk appelsin, karamelliserede hasselnødder og frysetørret hindbær

Speltgrød 031

Spelt er en af de sundeste og mest populære kornsorter. Spelt er en hvedesort, men har en anden struktur og et højere fiber- og proteinindhold end hvede. Spelt har en nøddeagtig smag og har derfor gode bageegenskaber, både i bag- og grødværk.

Her er speltgrøden toppet med frisk appelsin, en håndfuld karamelliserede hasselnødder og et drys frysetørret hindbær. Frysetørret hindbær skaber en god balance mellem den friske appelsin og de søde hasselnødder.

GRØDEN

1 dl. økologiske speltflager

2 dl. vand

Salt

Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.

TOPPING

½ appelsin

20 g. hasselnødder

1 tsk. Honning

Salt

Rist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Tilsæt honning og salt og lad det brune i ca. 2 minutter. Lad hasselnødderne køle af på et stykke bagepapir.

Grøden toppes med appelsinstykkerne, de karamelliserede nødder og et drys frysetørret hindbær.

God appetit!

a 001a 002

 

2

  • A+K

    Åhha, hvor ser det lækkert ud – jeg spiser grød hver morgen med lun kompot – køre aldrig træt i det!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine Stensgaard Langvad

      Hej Anne.
      Tak for din søde kommentar. Det er godt at høre at jeg ikke er eneste grød-elsker.
      Det lyder lækkert med kompot som topping – sjovt nok er jeg selv ved at eksperimentere med en sveskekompot til et kommende indlæg.
      – Katrine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til GRØD