Speltgrød med frisk appelsin, karamelliserede hasselnødder og frysetørret hindbær
Spelt er en af de sundeste og mest populære kornsorter. Spelt er en hvedesort, men har en anden struktur og et højere fiber- og proteinindhold end hvede. Spelt har en nøddeagtig smag og har derfor gode bageegenskaber, både i bag- og grødværk.
Her er speltgrøden toppet med frisk appelsin, en håndfuld karamelliserede hasselnødder og et drys frysetørret hindbær. Frysetørret hindbær skaber en god balance mellem den friske appelsin og de søde hasselnødder.
GRØDEN
1 dl. økologiske speltflager
2 dl. vand
Salt
Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.
TOPPING
½ appelsin
20 g. hasselnødder
1 tsk. Honning
Salt
Rist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Tilsæt honning og salt og lad det brune i ca. 2 minutter. Lad hasselnødderne køle af på et stykke bagepapir.
Grøden toppes med appelsinstykkerne, de karamelliserede nødder og et drys frysetørret hindbær.
God appetit!
Åhha, hvor ser det lækkert ud – jeg spiser grød hver morgen med lun kompot – køre aldrig træt i det!
– Anne