Havregrød med jordbær, skyr og karamelliserede perlebyg
Nøj, hvor var det lækkert vejr igår, og nu kan man for alvor mærke at foråret er på vej! Jeg startede lørdag morgen ud med havregrød toppet med årets første jordbær (MUMS!), skyr og karamelliserede perlebyg. Selvom sæsonen for jordbær ikke er startet endnu og det derfor heller ikke var danske jordbær, var de nu rigtig flotte røde og søde.
Nu til grøden. Denne grødvariant egner sig nok bedst som weekendgrød, da de karamelliserede perlebyg tager lidt tid at lave. Først skal de koge i ca. 45 min. og derefter skal de i ovnen i ca. 45 min.
Men det er uden tvivl besværet værd, og det meste af passer perlebyggen sig selv i gryden eller ovnen, hvilket giver god mulighed for at snuppe et bad, høre Mads og Monopolet eller se Go’ Morgen Danmark 🙂
Her har i opskriften:
GRØDEN
1 portion
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl vand
1 dl skummetmælk
Salt
Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.
TOPPING
Karamelliserede perlebyg
100 g perlebyg
5 dl vand
Salt
1 spsk honning
Perlebyggen koges i letsaltet vand i ca. 45 min, indtil alt vand er fordampet. Perlebyggen skal være mør, men stadig have lidt bid. Læg perlebyggen på en bageplade og sæt den i ovnen ved 150 grader i ca. 45 min. De er færdige når de er sprøde, men nemme at bide i. Varm en pande og tilsæt salt og honning og lad det smelte. Tag panden af blusset og vend perlebyggen i den karamelliserede masse. Læg de karamelliserede perlebyg på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Jordbær
4-5 jordbær, der skæres i skiver
Skyr
2-3 spsk skyr
Grøden toppes med de friske jordbær, et god klat skyr og de karamelliserede perlebyg.
Nu vil jeg smutte afsted til brunch med mine gamle studieveninder. Ha en rigtig skøn og solrig søndag!
Ingen kommentarer endnu