Quinoasalat med jordbær, ærter, asparges, forårsløg, feta og mynte

Trekornsgrød med mango-chilikompot, skyr og karamelliserede græskarkerner

Trekornsgrød med chilimango 013

Der er mere end nogensinde fokus på at begrænse sit sukkerindtag og samtidig undgå unaturlige tilsætningsstoffer. I flere af de kompotter jeg laver som topping til min grød bruger jeg ofte rørsukker. Jeg er ikke sukkerfanatisk, men da jeg får grød stort set hver morgen, gav det anledning til at se på nogle alternativer til den sødme rørsukkeret giver. Flere af de helsekostbutikker jeg handler i forhandler Sukrin som et naturligt alternativ til sukker.

Sukrin kommer i fire forskellige varianter, hvoraf jeg har indtil videre har prøvet Sukrin og Sukrin Gold.

Sukrin er en naturlig sukkererstatning som hverken indeholder kalorier eller kulhydrater. Det er et naturligt sødemiddel der består af 100 % erythritol, som er en sukkeralkohol, der findes i flere frugter.

Sukrin Gold er et godt alternativ til brunfarin og rørsukker. Sukrin Gold indeholder mindre end 1 kalorie pr. teske. Gold fungerer bedre end almindeligt Sukrin i bagning, da det er sødere og er mindre tilbøjelig til at give en kølende effekt.

I denne mango-chilikompot har jeg brugt Sukrin Gold hvilket jeg synes giver et naturligt og rigtig lækkert resultat. Som modspil til den søde og stærke kompot har jeg tilsat syrlig skyr og til sidst toppet grøden med karamelliserede græskarkerner.

Trekornsgrød med chilimango 015GRØDEN

1 portion

½ dl grovvalsede havregryn

½ dl rugflager

¼ dl knækket byg

2 dl vand

Salt

Havregryn, rugflager, knækket byg, vand og salt blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 7-10 min.

TOPPING

Mango-chilikompot

1 mango

½ rød chili

2 spsk Sukrin Gold

1 spsk citronsaft

Flæk chilien, skyl den i koldt vand og fjern kernerne. Hak dernæst chilien fint. Skræl mangoen og hak den groft. Kom mango og chili i en gryde og kog op ved svag varme. Tilsæt Sukrin Gold og citron og kog videre indtil mangostykkerne er møre.

Karamelliserede græskarkerner

20 gram græskarkerner

1 tsk honning

Salt

Tørrist græskarkernerne på en pande indtil de begynder at poppe. Sluk for blusset, tilsæt honning og salt og lad det brune på panden. Lad de karamelliserede græskarkerner køle af på et stykke bagepapir.

Skyr

2-3 spsk skyr

Anret grøden med mango-chilikompotten, en god klat skyr og de karamelliserede græskarkerner.

Trekornsgrød med chilimango 014Hvad med jer, har i erfaringer med Sukrin?

 

 

2

  • Jeg må prøve det med de karamelliserede græskarkerner. Elsker dem, de knaser så dejligt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine Stensgaard Langvad

      Hej Susann.

      Det skal du da helt sikkert prøve – de er super lækre når man karamelliserer dem! Generelt er græskarkerner super lækre både i salater og som topping på grød. Prøv også de soyamarinerede som jeg skrev om for lidt tid siden – mums!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med jordbær, ærter, asparges, forårsløg, feta og mynte