Havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler
I går var jeg til forårsfest med mit firma, som blev holdt i det gamle Auktionshus i Mejlgade. Det var virkelig et hyggeligt og rustikt sted. Huset er blevet gennemrenoveret, men man har bevaret træsøjlerne og den oprindelige svalegang, hvilket giver en helt speciel stemning. Det endte også med lidt af en fest, hvilket godt kan mærkes i dag. For at tage toppen af tømmermændene lavede jeg, fra morgenstunden, en ingefærsmoothie med danskvand og citronsaft, hvilket i den grad hjalp på hovedpinen.
Bagefter lavede jeg en havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler. Det er for mit vedkommende sæsonens første rabarber, som jo i sig selv er skønt – det betyder nemlig at foråret er på vej! Det er dog stadig lidt tidligt på sæsonen, hvilket gør at de er en anelse sure. Derfor vendte jeg rabarberstykkerne i en teskefuld Sukrin Gold, som søder på samme måde som rørsukker, men kun indeholder 1 kalorie pr. teske.
GRØDEN
1 portion
½ dl grovvalsede havregryn
½ dl bygflager
2 dl skummetmælk
Salt
Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad grøden koge ved middelvarme i ca. 5 minutter.
TOPPING
Frisk rabarber vendt i Sukrin Gold
50 gram rabarber
1 tsk Sukrin Gold (kan købes i de fleste helsekostbutikker eller på http://sukrin.org/dk/)
Skær top og bund af rabarberen og skyl den grundigt. Skær rabarberen i tynde stykker og vend dem i en skål med Sukrin Gold.
Ristede mandler
20 gram mandler
Rist de hele mandler i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Hak dem groft.
Tørrede tranebær
1 spsk tørrede tranebær
Skyr
2-3 spsk skyr
Anret grøden med rabarber stykkerne, en god klat skyr, tørrede tranebær og de ristede mandler.
Nu vil jeg ud og nyde det gode vejr – i må ha en rigtig god lørdag!
Det lyder skønt! Det vil jeg prøve i løbet af denne uge. Elsker ny inspiration til morgengrøden 🙂