Sunde og sprøde speltknækbrød

Havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler

Rabarber 003

I går var jeg til forårsfest med mit firma, som blev holdt i det gamle Auktionshus i Mejlgade. Det var virkelig et hyggeligt og rustikt sted. Huset er blevet gennemrenoveret, men man har bevaret træsøjlerne og den oprindelige svalegang, hvilket giver en helt speciel stemning. Det endte også med lidt af en fest, hvilket godt kan mærkes i dag. For at tage toppen af tømmermændene lavede jeg, fra morgenstunden, en ingefærsmoothie med danskvand og citronsaft, hvilket i den grad hjalp på hovedpinen.

Bagefter lavede jeg en havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler. Det er for mit vedkommende sæsonens første rabarber, som jo i sig selv er skønt – det betyder nemlig at foråret er på vej! Det er dog stadig lidt tidligt på sæsonen, hvilket gør at de er en anelse sure. Derfor vendte jeg rabarberstykkerne i en teskefuld Sukrin Gold, som søder på samme måde som rørsukker, men kun indeholder 1 kalorie pr. teske.

Rabarber 002

GRØDEN

1 portion

½ dl grovvalsede havregryn

½ dl bygflager

2 dl skummetmælk

Salt

Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad grøden koge ved middelvarme i ca. 5 minutter.

TOPPING

Frisk rabarber vendt i Sukrin Gold

50 gram rabarber

1 tsk Sukrin Gold (kan købes i de fleste helsekostbutikker eller på http://sukrin.org/dk/)

Skær top og bund af rabarberen og skyl den grundigt. Skær rabarberen i tynde stykker og vend dem i en skål med Sukrin Gold.

Ristede mandler

20 gram mandler

Rist de hele mandler i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Hak dem groft.

Tørrede tranebær

1 spsk tørrede tranebær

Skyr

2-3 spsk skyr

Anret grøden med rabarber stykkerne, en god klat skyr, tørrede tranebær og de ristede mandler.

Nu vil jeg ud og nyde det gode vejr – i må ha en rigtig god lørdag!

2

  • Det lyder skønt! Det vil jeg prøve i løbet af denne uge. Elsker ny inspiration til morgengrøden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine Stensgaard Langvad

      Det er godt vi kan inspirere hinanden og du vil helt sikkert ikke fortryde at prøve denne grød 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde og sprøde speltknækbrød