Emmergrød med sveskekompot, skyr og tørrede morbær
Emmer er en hvedesort der sammen med enkorn er en af de ældste dyrkede kornsorter. Emmer er rig på protein og mineral, men har et lavt indhold af gluten, hvorfor den ikke er særlig egnet til bagværk. Derimod er emmer perfekt til en grov grød, med en kraftig smag.
Her er emmergrøden en blanding af hel emmer og emmerflager, hvilket giver grøden en særlig struktur. Grøden toppes med sveskekompot hvis dybe og runde toner bliver komplementeret af syrlig skyr og ristede morbær.
GRØDEN
1 portion
½ dl forkogt hel emmer
½ dl emmerflager
2 dl skummetmælk
Salt
Den hele emmer forkoges i ca. 10 min i rigeligt vand. Det overskydende vand hæles fra og resten af ingredienserne tilsættes. Grøden koges op ved middelvarme i ca. 5 min, til den har en let flydende konsistens.
TOPPING
Sveskekompot
250 g. stenfri svesker
¼ dl vand
Skal og saft fra ½ citron
50 g rørsukker
½ vaniljestang
Alle ingredienser blandes i en gryde og koges op ved svag varme. Efter ca. 5 minutter er sveskerne møre og moses med grydeskeen. Smag til med sukker og citron, alt efter hvor sød eller sur kompotten skal være.
Skyr
2 spsk skyr
Tørrede morbær
20 g tørrede morbær (kan købes ved de fleste helsekostbutikker)
Anret grøden med sveskekompotten, en god klat skyr og tørrede morbær.
God appetit!
Ingen kommentarer endnu