Speltgrød med frisk appelsin, karamelliserede hasselnødder og frysetørret hindbær

Emmergrød med banan, rålakridssukker og ristede pekannødder

Emmer 017

Emmer er en hvedesort der sammen med enkorn er en af de ældste kornsorter. Emmer er rig på protein og mineral, men har et lavt indhold af gluten, hvorfor den ikke er særlig egnet til bagværk. Derimod er emnmer perfekt til en grov grød, med en kraftig smag.

Her er emmergrøden toppet med skiver af banan, et drys rålakridssukker og ristede pekannødder. Kombinationen af den cremede banan og det søde og salte rålakridssukker er udsøgt.

GRØDEN

1 dl. emmerflager

2 dl. vand

Salt

Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.

TOPPING

½ banan

20 g. pekannødder

10 g. rålakridspulver

50 g. rørsukker

Køb et bæger med rålakridspulver (jeg kan især anbefale Johan Bülow) og bland det sammen med rørsukker indtil du opnår en god balance mellem det søde rørsukker og det salte rålakridspulver.

Rist pekannødderne på en pande til de begynder at tage farve. Tag panden af blusset.

Grøden toppes med bananskiver, et drys rålakridssukker og ristede pekannødder

God appetit!

Emmer 018Emmer 019

2

  • Emmergrød, mhmm <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine Stensgaard Langvad

      Hej Sidsel
      Lige mine ord!
      Dejligt at høre at jeg ikke er den eneste med forkærlighed for emmer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltgrød med frisk appelsin, karamelliserede hasselnødder og frysetørret hindbær