Emmergrød med banan, rålakridssukker og ristede pekannødder
Emmer er en hvedesort der sammen med enkorn er en af de ældste kornsorter. Emmer er rig på protein og mineral, men har et lavt indhold af gluten, hvorfor den ikke er særlig egnet til bagværk. Derimod er emnmer perfekt til en grov grød, med en kraftig smag.
Her er emmergrøden toppet med skiver af banan, et drys rålakridssukker og ristede pekannødder. Kombinationen af den cremede banan og det søde og salte rålakridssukker er udsøgt.
GRØDEN
1 dl. emmerflager
2 dl. vand
Salt
Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.
TOPPING
½ banan
20 g. pekannødder
10 g. rålakridspulver
50 g. rørsukker
Køb et bæger med rålakridspulver (jeg kan især anbefale Johan Bülow) og bland det sammen med rørsukker indtil du opnår en god balance mellem det søde rørsukker og det salte rålakridspulver.
Rist pekannødderne på en pande til de begynder at tage farve. Tag panden af blusset.
Grøden toppes med bananskiver, et drys rålakridssukker og ristede pekannødder
God appetit!
Emmergrød, mhmm <3