Havregrød med cremet karamelsovs, æblestykker og ristede mandler
Havregrød har altid været en af de populære grøde på morgenbordet i de danske hjem, hvilket der er god grund til. Havre har et lavt indhold af gluten og indeholder de sunde umættede fedtsyre, mens smagen af grøden har et strejf sødme og toner af vanilje.
Denne grødvariant er dog langt fra den traditionelle havregrød med sukker eller rosiner. Her er havregrøden toppet med karamelsovs, hvis cremet smag og sødme modsvares af syrlige æbler og ristede mandler.
GRØDEN
1 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. vand
Salt
Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.
TOPPING
½ æble
Cremet karamelsovs
20 g. mandler
Cremet karamelsovs
1 dåse kondenseret mælk – jeg brugte den fra Neslé
Fremgangsmåde:
Tag papiret af dåsen, placer den i en gryde og dæk dåsen med vand. Lad dåsen koge ved svag varme i 3 timer. Det er vigtigt at dåsen hele tiden er dækket af vand. Efter 3 timer skylles dåsen med koldt vand, indtil den er kølet af.
Ristede mandler
Rist mandlerne på panden indtil de er gyldne og sprød og hak nødderne i grove stykker.
Grøden toppes med æblestykkerne, en skefuld cremet karamelsovs og de ristede mandler.
God appetit!
Ingen kommentarer endnu