Frossen bananmos med cremet karamelsovs, peanut butter og chokoladestykker

Havregrød med cremet karamelsovs, æblestykker og ristede mandler

havregrød med karamel 043

Havregrød har altid været en af de populære grøde på morgenbordet i de danske hjem, hvilket der er god grund til. Havre har et lavt indhold af gluten og indeholder de sunde umættede fedtsyre, mens smagen af grøden har et strejf sødme og toner af vanilje.

Denne grødvariant er dog langt fra den traditionelle havregrød med sukker eller rosiner. Her er havregrøden toppet med karamelsovs, hvis cremet smag og sødme modsvares af syrlige æbler og ristede mandler.

GRØDEN

1 dl. grovvalsede havregryn

2 dl. vand

Salt

Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.

TOPPING

½ æble

Cremet karamelsovs

20 g. mandler

Cremet karamelsovs

1 dåse kondenseret mælk – jeg brugte den fra Neslé

Fremgangsmåde:

Tag papiret af dåsen, placer den i en gryde og dæk dåsen med vand. Lad dåsen koge ved svag varme i 3 timer. Det er vigtigt at dåsen hele tiden er dækket af vand. Efter 3 timer skylles dåsen med koldt vand, indtil den er kølet af.

Ristede mandler

Rist mandlerne på panden indtil de er gyldne og sprød og hak nødderne i grove stykker.

 Grøden toppes med æblestykkerne, en skefuld cremet karamelsovs og de ristede mandler.

God appetit!

havregrød med karamel 045havregrød med karamel 046

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frossen bananmos med cremet karamelsovs, peanut butter og chokoladestykker