Havregrød med cremet karamelsovs, æblestykker og ristede mandler

Sveskekompot

Emmergrød med sveskekompot, skyr og morbær 035

Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.

Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping.

Sveskekompot

250 g stenfri svesker

¼ dl vand

Skal og saft fra ¼ – ½ citron

50 g rørsukker

Kornene fra ½ vaniljestang

Alle ingredienser blandes i en gryde og koges op ved svag varme. Efter ca. 5-10 minutter er sveskerne møre og moses med grydeskeen. Smag til med sukker og citron, alt efter hvor sød eller sur kompotten skal være.

Sveskekompotten kan opbevares i et syltetøjsglas i køleskabet og kan derved nemt tages ud og bruges som topping på morgengrøden.

God appetit!

 Sveskekompot 004Sveskekompot 003

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrød med cremet karamelsovs, æblestykker og ristede mandler