Sveskekompot
Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.
Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping.
Sveskekompot
250 g stenfri svesker
¼ dl vand
Skal og saft fra ¼ – ½ citron
50 g rørsukker
Kornene fra ½ vaniljestang
Alle ingredienser blandes i en gryde og koges op ved svag varme. Efter ca. 5-10 minutter er sveskerne møre og moses med grydeskeen. Smag til med sukker og citron, alt efter hvor sød eller sur kompotten skal være.
Sveskekompotten kan opbevares i et syltetøjsglas i køleskabet og kan derved nemt tages ud og bruges som topping på morgengrøden.
God appetit!
Ingen kommentarer endnu