Emmergrød med banan, rålakridssukker og ristede pekannødder

Grov grød med blåblær og skyrcitroncreme

hej 054

Denne grød består af grovvalsede havregryn og rugflager tilsat en håndfuld blåbær og toppet med en cremet og syrlig skyrcitroncreme.

Kombinationen af havre og rug giver et højt indhold af de sunde umættede fedtsyrer og en god fibersammensætning fra havregrynene samt et højt indhold af fibre, sunde nærringsstoffer og vitaminer fra rugflagerne.

Smagen fra havre er meget karakteristisk med en naturlig sødme og toner af vanilje, hvor rug tilfører en kraftig, dominerende og let syrlig smag. Dette gør blandingen af de to kornsorter perfekt.

GRØDEN

½ dl. Grovvalsede havregryn

½ dl. Rugflager

2. dl. Vand

Salt

En håndfuld frosne blåbær

Havregryn, rugflager, vand og salt blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min. Derefter tilføjes blåbærerne, som koges med i et par minutter.

TOPPING

2-3 spsk. skyr

Saft og skal fra ¼ citron

Rør skyr med citronsaft og skal til du opnår en massen der er tyk og cremet og har et bid af den syrlige citron.

Top grøden med skyrcitroncremen og drys eventuelt lidt ekstra citronskal herpå.

God appetit!

 hej 056hej 057

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emmergrød med banan, rålakridssukker og ristede pekannødder