Øllebrød med pærestykker, skyr, kardemommesirup og ristede hasselnødder

Quinoasalat med jordbær, ærter, asparges, forårsløg, feta og mynte

Quinoasalat 001

I lørdags havde jeg besøg af en veninde. Hun læser jura og er i fuld gang med at forberede sig til eksamen, og jeg fik derfor lyst til at forkæle hende lidt ekstra med lækker mad. Til forret lavede jeg ramsløgsrisotto med parmesanost og ramsløgstilke. (Find opskriften under kategorien aftengrød) Til hovedret serverede jeg marineret laks med denne quinoasalat som tilbehør. Og til dessert havde jeg lavet banantrøfler overtrukket med mørk chokolade, og toppet med frysetørret hindbær, kakao-lakridspulver, hakkede hasselnødder og kokosmel. (Opskriften kommer på bloggen i løbet af denne uge).

Nu til salaten. Denne lækre forårssalat er lavet med inspiration fra Plat Du Jour. (http://joseetchris.blogspot.dk/) Den egner sig perfekt som tilbehør til fisk eller magert kød.

Quinoasalat 002

   2 portioner

1 ½ dl quinoa

2 ½ dl vand

150 gram jordbær

150 gram ærter (gerne friske ærter, men dem fra frost kan også bruges)

200 gram asparges

½ bundt forårsløg

½ dl mandler

1 bundt mynte

50 gram feta

Dressing

Saften af ½ citron

1 spsk olivenolie

1 tsk honning

Salt og peber

Quinoaen skylles i vand og koges i ca. 15-20 minutter. Når quinoaen er færdigkogt skylles den i koldt vand og stilles til afkøling. Skyl jordbærerne og skær dem i stykker. Åben ærtebælgene, pil ærterne ud og skyl dem. Bræk aspargesene, skyl dem og skær dem i passende stykker. Skyl forårsløgene og skær dem i ringe. Hak mandler og myntebladene groft. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten sammen med fetaen. Server som tilbehør til eksempelvis laks eller torsk.

Quinoasalat 003

2

  • Wow, der forkælede du hende altså virkelig! Det lyder som en skøn menu. Og salaten er jo bare spring in a bowl! Lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Katrine Stensgaard Langvad

      That’s what friends do, right? 🙂

      Jeg en forårssalat er lige hvad det er – skønt!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrød med pærestykker, skyr, kardemommesirup og ristede hasselnødder