Müslibarer

Øllebrød med pærestykker, skyr, kardemommesirup og ristede hasselnødder

Øllebrød 017

Øllebrød må siges at være en af grødklassikerne. Jeg husker virkelig tydeligt at vi fik øllebrød i børnehaven med æggesnaps og flødeskum – det var noget af et hit! Her har jeg dog forsøgt at lave øllebrøden til en lidt sundere morgengrød med lækker topping.

GRØDEN

1 portion

75 gram daggammelt rugbrød

1 dl vand

½ flaske hvidtøl (33 cl) – kan erstattes med 1 dl vand hvis man ikke har hvidtøl

1 spsk rørsukker

½ tsk kanel

 1 tsk vaniljesukker

Saft og skal fra ¼ citron

Salt

Skær rugbrøden i små stykker og kom det i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog grøden op ved middelvarme, rør jævnligt. Smag til med sukker, citron og salt.

TIP: Hvis det skal gå stærkt om morgenen kan jeg anbefale at lave øllebrøden om aftenen, eller alternativt købe Struer økologisk øllebrødspulver. Det er nøglehulsmærket, uden sukker og kan tilberedes i mikrobølgeovnen på 3 min.

TOPPING

Kardemommesirup

8 hele grønne kardemommekapsler (kan købes ved de fleste grønthandlere og dagligvarerbutikker)

2 ½ dl vand

100 gram rørsukker

Knus kardemommekapslerne i en morter eller med siden af en køkkenkniv. Fjern de grønne skaller og bland rørsukker og kardemommen i en gryde. Varm gryden op ved svag varme indtil sukkeret karamelliserer. Hæl vandet i og kog siruppen ved svag varme i ca. 15 minutter eller indtil den danner små bobler.

Ristede hasselnødder

20 gram hasselnødder

Tørrist hasselnødderne på en pande indtil de begynder at tage farve

Pære

½ grofthakket pære

Skyr

2-3 spsk skyr

Anret øllebrøden med en god klat skyr, friskhakket pære, ristede hasselnødder og kardemommesirup.

Øllebrød 018

Nu vil jeg ud og nyde det gode vejr, og fejre at min afhandling er printet og klar til aflevering i morgen tidlig!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Müslibarer