Øllebrød med pærestykker, skyr, kardemommesirup og ristede hasselnødder
Øllebrød må siges at være en af grødklassikerne. Jeg husker virkelig tydeligt at vi fik øllebrød i børnehaven med æggesnaps og flødeskum – det var noget af et hit! Her har jeg dog forsøgt at lave øllebrøden til en lidt sundere morgengrød med lækker topping.
GRØDEN
1 portion
75 gram daggammelt rugbrød
1 dl vand
½ flaske hvidtøl (33 cl) – kan erstattes med 1 dl vand hvis man ikke har hvidtøl
1 spsk rørsukker
½ tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
Saft og skal fra ¼ citron
Salt
Skær rugbrøden i små stykker og kom det i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog grøden op ved middelvarme, rør jævnligt. Smag til med sukker, citron og salt.
TIP: Hvis det skal gå stærkt om morgenen kan jeg anbefale at lave øllebrøden om aftenen, eller alternativt købe Struer økologisk øllebrødspulver. Det er nøglehulsmærket, uden sukker og kan tilberedes i mikrobølgeovnen på 3 min.
TOPPING
Kardemommesirup
8 hele grønne kardemommekapsler (kan købes ved de fleste grønthandlere og dagligvarerbutikker)
2 ½ dl vand
100 gram rørsukker
Knus kardemommekapslerne i en morter eller med siden af en køkkenkniv. Fjern de grønne skaller og bland rørsukker og kardemommen i en gryde. Varm gryden op ved svag varme indtil sukkeret karamelliserer. Hæl vandet i og kog siruppen ved svag varme i ca. 15 minutter eller indtil den danner små bobler.
Ristede hasselnødder
20 gram hasselnødder
Tørrist hasselnødderne på en pande indtil de begynder at tage farve
Pære
½ grofthakket pære
Skyr
2-3 spsk skyr
Anret øllebrøden med en god klat skyr, friskhakket pære, ristede hasselnødder og kardemommesirup.
Nu vil jeg ud og nyde det gode vejr, og fejre at min afhandling er printet og klar til aflevering i morgen tidlig!
Ingen kommentarer endnu