Choko-grød med frisk frugt

Koldskål toppet med granola og jordbær

Koldskål og granola 010

Jeg eeelsker koldskål! Det er uden tvivl en af de ting jeg forbinder med sol, forår og sommer, og koldskål er ofte fast inventar i mit køleskab. Flere af opskrifterne på koldskål, og dem man kan købe i supermarkederne, er i flere tilfælde fyldt med sukker og nogle sågar fløde. Derudover toppes koldskålen, traditionen tro, ofte med kammerjunker, som grundlæggende består af ingredienserne sukker, mel og smør. Hvis du ligesom jeg gerne vil (forsøge at) være bikiniklar om et par måneder, er det nok ikke lige vejen frem. Derfor satte jeg mig for at lave en kalorielet koldskål med en topping der stadig er lækker, men uden store mængder sukker, mel og smør.

Denne koldskål er lavet med blandt andet skyr og Sukrin hvilket er særdeles kaloriefattigt sammenlignet med henholdsvis fløde og sukker. Pr. 100 gram indeholder koldskålen ca. 50 kcal. En skål med 250 gram koldskål indeholder dermed ca. 150 kcal.

Som alternativ til kammerjunker har jeg lavet granola med masser af lækre kerner, frø, nødder og bær. Kerner og nødder indeholder forholdsvis meget fedt, men det er de sunde og umættede fedtsyrer, som er gode i begrænsede mængder. 100 gram granola indeholder ca. 540 kcal, men til en portion koldskål bruges typisk 3 spiseskefulde, hvilket udgør ca. 190 kcal.

En portion koldskål med ca. 3 spsk granola og lidt jordbær på toppen ender således ud i ca. 400 kcal.

Koldskål og granola 009

Nu til opskriften

HJEMMELAVET KOLDSKÅL

4 personer

1 liter kernemælk

250 gram skyr

4 pasteuriserede æggeblommer

Saft og skal fra ½ citron

1 hel vaniljestang

4 spsk Sukrin

Æggeblommer, Sukrin og kornene fra vaniljestangen piskes sammen i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og smag evt. til med citron og Sukrin.

Koldskål og granola 008

GRANOLA

175 gram/svarende til et stort syltetøjsglas

1 dl blandede frø og kerner (fx sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner)

1 dl blandede nødder (fx mandler, hasselnødder, pekannødder og valnødder)

½ dl bær (fx gojibær og morbær)

¼ dl acaciehonning

½ tsk vaniljesukker

Nødderne hakkes groft og blandes med resten af ingredienserne. Blandingen hæles ud på en bradepande og sættes i ovnen ved 100 grader i 1 ½ time. Husk at røre lidt rundt undervejs.

Lad granolaen køle af og opbevar den efterfølgende i et syltetøjsglas.

TIP: Granolaen er også super lækker som morgenmad fx ovenpå skyr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko-grød med frisk frugt