Havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler

Rabarberkompot

Rabarber 004

Forleden dag købte jeg et hel kilo rabarber. Nogle af rabarberstængerne blev brugt som topping til grød, men det var jo langt fra dem alle sammen, og så var det store spørgsmål hvad jeg skulle bruge resten til. Der er virkelig mange muligheder og et hav af lækre opskrifter der indeholder rabarber. Jeg overvejede en rabarbertærte, rabarbercrumble og en cheesecake med rabarbercreme på toppen, men jeg endte med en lidt mere simpel og en anelse sundere løsning. I dag har jeg nemlig lavet en rabarberkompot som udelukkende består af tre ingredienser: rabarber, sukrin og en vaniljestang. Rabarberne er i sig selv ret kaloriefattige og indeholder kun 25 kcal pr. 100 gram. Sukrin er fri for kalorier og en vaniljestang indeholder 1 kcal pr. 100 gram, altså stort set ingenting.

Da det blev en rimelig stor portion kompot har jeg taget halvdelen af den, blandet 2 dl. skyr i, og puttet det i fryseren i en lufttæt beholder. Så jeg håber på en lækker rabarberis til dessert i aften.

Rabarberkompot

500 gram rabarber

100 gram sukrin (kan købes i helsekostbutikker)

1 hel vaniljestang

Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Skær dem i stykker af ca. 3 centimeter, og kom dem i en gryde sammen med sukrin. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kog korn og stang med rabarber og sukrin. Kog kompotten i 15 minutter ved middelvarme.

Opbevar kompotten i et syltetøjsglas i køleskabet og brug dem som topping til grød, ovenpå skyr og müsli til morgenmad, i koldskål eller lignende.

 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havre-byggrød med frisk rabarber, tørrede tranebær, skyr og ristede mandler