Speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder

Quinoagrød med blåbær og skyr

diverse 012

Glædelig Store Bededag! Jeg kan ikke prale af at være kristen, men hvem synes ikke det er skønt med en forlænget weekend. Traditionen tro fik jeg varme hveder hjemme ved min søster og svoger i går – det er nu en hyggelig tradition.

Nu til grød! Min morgen startede med denne quinoagrød som er fyldt med proteiner og giver en rigtig god mæthed, hvilket var perfekt til en efterfølgende spinningtime – skøn start på dagen!

Til dem der ikke har stiftet bekendtskab med Quinoa, er quinoa er ikke en kornsort, men frø der har været dyrket i mere end 7000 år, især i landene omkring Andesbjergene. Quinoa har indenfor de seneste par år vundet indpas i den danske madlavning. Den stigende popularitet skyldes flere ting. For det første indeholder quinoaplantens frø stort set alle essentielle amonosyre, for det andet har quinoa et meget højt proteinindhold og for det tredje er quinoa glutenfri.

Quinoa smager godt både koldt og varmt og kan bruges som tilbehør, i salater og supper eller kogt til grød. Quinoaen findes i mange farver, men i denne opskrift har jeg anvendt den klassiske, gule variant, som har en helt blid smag.

GRØDEN

1 portion

1 dl quinoa

2 dl vand

1 dl mælk

1 dl blåbær (enten friske eller frosne)

½ tsk kanel

Skyl quinoaen grundigt i koldt vand. (Det skyldes primært det høje indhold af saponin) Kog quinoaen i vandet i 15-20 minutter. Tilsæt dernæst mælk, blåbær og kanel, og lad grøden simre i ca. 10 minutter.

TOPPING

Skyr

2-3 spsk skyr

Server grøden med et god klat skyr og eventuelt en smule akaciehonning, hvis man har en sød tand.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder