Rabarbertrifli
Basen i denne lækre trifli er en rabarbergrød kogt med en vaniljestang og Sukrin, som erstatning for sukker. Imellem rabarbergrøden er der knuste makroner og vaniljeflødeskumsskyr, og til sidst toppes triflien med ristede mandler og mørk chokolade.
FREMGANGSMÅDE
4 personer
Rabarbergrød
600 gram rabarber
100 gram sukrin
1 hel vaniljestang
Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Skær dem i stykker af ca. 3 centimeter og kom dem i en gryde sammen med sukrin. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kog korn og stang med rabarber og sukrin. Kog grøden i ca. 15 minutter ved middelvarme.
Vaniljeflødeskumsskyr
¼ dl piskefløde
2 spsk skyr
½ vaniljestang
2 spsk sukrin
Saft og skal fra ½ citron
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden sammen med skyr, sukrin og citron, indtil flødeskummet er tykt og cremet.
Topping
10-15 knuste makroner
30 gram ristede mandler
25 gram hakket mørk chokolade
Anret grøden i et glas hvor der skiftevis lægges et lag makroner, rabarbergrød og vaniljeflødeskumsskyr. Dette gentages en gang og triflien toppes med mandler og chokolade.
Rigtig god 2. pinsedag!
Ingen kommentarer endnu