Rabarbersaft
Der kan virkelig laves mange forskellige og lækre ting med rabarber, så det er med at benytte sig af det mens der stadig er sæson for dem.
Denne rabarbersaft er rigtig frisk og lækker specielt på en varm forårsdag, som det har været de sidste par dage. (flere af dem, tak!) Saften kan eventuelt blandes op med lidt danskvand, hvis man ligesom mig godt kan lide brus 🙂
FREMGANGSMÅDE
En flaske
500 gram rabarber
100 gram sukrin (rørsukker kan også bruges)
1 liter vand
Saft og skal fra 1 økologisk citron
1-2 spsk revet ingefær
1 hel vaniljestang
Skyl rabarberne og skær dem i stykker af ca. 3 cm. Put rabarberne i en gryde med vand og sukrin. Riv citronen og ingefær og tilsæt begge dele. Skrab kornene ud af vaniljestangen og put både korn og stangen i gryden. Kog det hele i et par minutter og stil gryden til afkøling. Tilsæt derefter citronsaft, si saften og hæld den i en glasflaske.
I morgen får jeg besøg af to veninder hvor jeg har planer om at eksperimentere videre med de skønne rabarber. Men mere om det senere på ugen..!
Ingen kommentarer endnu