Speltgrød toppet med friske jordbær, skyr og soyamarinerede græskarkerner

Kähler spisesalon

Kähler spisesalon 014

En af de ting jeg holder rigtig meget af er at spise ude. Selvom jeg også er glad for selv at lave mad, er det nu skønt engang imellem ikke at skulle stå i køkkenet og istedet bare slappe af, nyde maden og det hyggelige selskab.

I går var jeg som sagt på Kähler Spisesalon hvilket min søster og jeg havde givet vores mor i mors dags gave. Jeg har flere gange gået forbi deres spisesalon og synes at det så hyggeligt ud, så nu skulle det prøves!

Først og fremmest er restauranten indrettet med mørke og rustikke langborde fyldt med Kählers fine porcelæn, lysestager og vaser. Flere af træstolene er dækket med lammeskind hvilket er stilfuldt på sin egen finurlige måde og passer godt ind i resten af temaet.

Deres menukort er ret enkelt, hvilket jo både kan være en fordel og en ulempe. Personligt kan jeg godt lide når restauranter udvælger nogle enkelte retter som sidder lige i skabet i stedet for et langt og uoverskueligt menukort.

Vi fik deres 3 retters menu hvor man til forret kunne vælge mellem blødt og sprødt fra vest som var tatar af vesterhavstorsk med citron, persille og syltede perleløg, eller sellerisuppe med Rømørejer hvortil der ristede valnødder og brændenældeolie. Jeg valgte tataren, men smagte også sellerisuppen og begge forretter kan helt sikkert anbefales.

Kähler spisesalon 005

Kähler spisesalon 007

Til hovedret kunne man vælge mellem deres simreret som var langtidsstegt kalvespidsbryst tilberedt i æblecider og bouillon, serveret med økologiske flerkorns-otto, friske forårsløg, karamelliseret løgkompot og ramsløgsskum eller deres populære smørrebrød. Selvom simreretten nu også lød lækker blev jeg nød til at prøve deres omtalte smørrebrød. Normalt forbinder jeg smørebrød med en forbandet masse pålæg og snask på alt for lidt brød, men det synes jeg på ingen måde var tilfældet her. Kähler har formået at nytænkte smørrebrødsbegrebet og anretningerne var flotte med lækre råvarer, der komplementerede hinanden perfekt. Så hvis du er til nordisk inspirerede anretninger, og vil prøve en anderledes form for smørrebrød er Kähler helt sikkert et godt sted at starte.

Kähler spisesalon 008

Kähler spisesalon 009

Til dessert fik jeg en hasselnøddemedalje fyldt med hasselnøddeskum og pyntet med mokkaglasur og hasselnøddekrokant. Den var virkelig lækker, men jeg fortrød nu alligevel at jeg ikke valgte lakridsmedaljen.

Kähler spisesalon 010

Kähler spisesalon 011

Det skal ikke være nogen hemmelighed at min familie ELSKER lakrids og både min mor og søster valgte lakridsmedaljen uden tøven. Jeg smagte og den var sindssygt go! Aprospos lakrids har lige købt lakridssiruppen fra Johan Bülow og jeg er allerede godt igang med at eksperimentere, så om ikke så længe kommer der lakrids-opskrifter på her.

Alt  i alt var Kähler Spisesalon virkelig en god oplevelse. Maden var lækker og betjeningen var rigtig god. Så hvis du mangler et nyt spisested kan jeg klart anbefale at prøve Kähler – men husk at vælg lakridsmedaljen 😉

Ha en god aften!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltgrød toppet med friske jordbær, skyr og soyamarinerede græskarkerner