Fennikelsalat med jordbær og blomkålscouscous

Salater 011

I går blev der fejret mors dag med hygge og grillmad. Jeg stod for salaterne og lavede to forskellige, så der var lidt for enhver smag.

Den ene af salaterne var en fennikelsalat med jordbær, persille, limesaft og nigellafrø. Der er delte meninger om fennikel og dens særprægede smag af anis, men personligt elsker jeg den markante lakridssmag! Lakridssmagen fra fenniklen komplementeres af sødmen fra jordbærene, den skarpe persille, syrlige limesaft og de bitre nigellafrø, som man primært kender fra det indiske naan brød.

Fennikelsalat med jordbær

Salater 007

4 personer

1 fennikel

250 gram jordbær

1 bundt persille

1 lime

3 tsk nigellafrø (fås i velassorterede supermarkeder – jeg bruger dem fra Urtekram)

Skær top og bund af fenniklen og skyl den i koldt vand. Skær den i tynde skiver evt. på et mandolinjern. Nip toppen af jordbærerne og skyl den grundigt. Skær dem i skiver. Skyl persillen og hak den groft. Anret salaten på et fad med fennikel i bunden, jordbær ovenpå og persillen øverst. Pres limesaften ud over salaten og slut af med at drysse med nigellafrø.

Den anden salat jeg lavede var en blomkålscouscous med alverdens lækre forårsgrøntsager. I denne opskrift har jeg revet blomkålen på et mandolinjern, men det kan også gøres i en blender så den bliver helt fint.

Blomkålscouscous

Salater 008

4 personer

1 blomkål

1 bundt asparges (jeg brugte 10 stænger)

1 håndfuld radiser (jeg brugte 10 små)

250 gram bælgede ærter

1 dl mandler

1 bundt mynte

50 gram feta

4 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

Salt og peber

Fjern de yderste blade på blomkålen og riv det fint på et mandolinjern. Bræk aspargesene, skyl dem og skær dem i passende stykker.  Skyl radisserne og skær dem i tynde skiver. Åben ærtebælgene, pil ærterne ud og skyl dem. Hak mandler og myntebladene groft. Smulder fetaen. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten.

Det er selvfølgelig ikke en ordentlig fejring af mors dag uden dessert. Jeg havde lavet en nøddetærte med mørk chokolade som blev toppet med rabarberkompot og vaniljeflødeskumsskyr. Den var virkelig lækker, men præstentationen blev knap så god. Men der er ingen tvivl om at den bliver lavet igen, og så må jeg lige arbejde på en bedre præsentation så den kan komme på bloggen.

Hvordan fejrede i mors dag? Hvis det da i det hele taget er noget i fejre!?

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoa-havregrød kogt på appelsinsaft og toppet med skyr, appelsinstykker, karamelliserede mandler og frysetørret hindbær