Øllebrød med abrikos-gulerodskompot, skyr og ristede hasselnødder

Koldskål med hyldeblomst, granatæble og ristede havreflager

Koldskål med hyldeblomst 008

Det er virkelig tid for koldskål og da jeg for en uges tid siden lavede hjemmelavet hyldeblomstsaft fik jeg lyst til at kombinere de to ting. I stedet for at søde koldskålen med sukker har jeg tilføjet en smule hyldeblomstsaft, som gør koldskålen både sød og frisk. Som lidt knas på toppen har jeg honningristet havregryn og pressede et granatæble ud over. Virkelig æstetisk og rigtig lækkert!

Koldskål med hyldeblomst 009

Koldskål med hyldeblomst

4-6 personer

4 pasteuriserede æggeblommer

1 liter kernemælk

200 gram skyr

Saft og skal fra ½ citron

1 hel vaniljestang

6-8 spsk hyldeblomstsaft

Æggeblommerne og kornene fra vaniljestangen piskes sammen. Resten af ingredienserne røres i og koldskålen smages til med citron- og hyldeblomstsaft.

Ristede havreflager

200 gram grovvalsede havregryn

3 spsk honning

Salt

Havregrynene ristes på en pande ved middelvarme indtil de begynder at tage farve. Tilsæt honning og salt og rør godt rundt. Kom de ristede havreflager på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Anret koldskålen med de ristede havreflager, halvér granatæblet og pres kernerne ud over.

Koldskål med hyldeblomst 010

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrød med abrikos-gulerodskompot, skyr og ristede hasselnødder