Koldskål med hyldeblomst, granatæble og ristede havreflager
Det er virkelig tid for koldskål og da jeg for en uges tid siden lavede hjemmelavet hyldeblomstsaft fik jeg lyst til at kombinere de to ting. I stedet for at søde koldskålen med sukker har jeg tilføjet en smule hyldeblomstsaft, som gør koldskålen både sød og frisk. Som lidt knas på toppen har jeg honningristet havregryn og pressede et granatæble ud over. Virkelig æstetisk og rigtig lækkert!
Koldskål med hyldeblomst
4-6 personer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 liter kernemælk
200 gram skyr
Saft og skal fra ½ citron
1 hel vaniljestang
6-8 spsk hyldeblomstsaft
Æggeblommerne og kornene fra vaniljestangen piskes sammen. Resten af ingredienserne røres i og koldskålen smages til med citron- og hyldeblomstsaft.
Ristede havreflager
200 gram grovvalsede havregryn
3 spsk honning
Salt
Havregrynene ristes på en pande ved middelvarme indtil de begynder at tage farve. Tilsæt honning og salt og rør godt rundt. Kom de ristede havreflager på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Anret koldskålen med de ristede havreflager, halvér granatæblet og pres kernerne ud over.
Ingen kommentarer endnu