Øllebrød med friske blåbær, skyr og ristede hasselnødder
Øllebrød er og bliver en af klassiskerne og hver gang jeg har lidt rugbrød til overs, ser jeg mit snit til at lave grød ud af det. Øllebrød kan både laves med eller uden hvidtøl og denne gang har jeg lavet grøden uden. Se her for en af mine andre opskrifter på øllebrød der er lavet med hvidtøl.
Øllebrød kan også laves både som en dessert og morgenmadsgrød, men i dette tilfælde har jeg sammensat en topping der primært gør grøden til en morgenmadsgrød. Med de søde og sprøde blåbær, frisk og syrlig skyr samt knasende hasselnødder kommer øllebrøden virkelig til sin ret.
GRØDEN
2 portioner
200 gram rugbrød
5 dl vand
2 spsk sukrin (rørsukker kan også bruges)
1 tsk kanel
1 spsk vaniljesukker
Saft og skal fra ½ citron
Salt
Skær rugbrødet i fine tern og kom det i en gryde med resten af ingredienserne. Kog grøden under jævnlig omrøring ved middelvarme i ca. 10 min.
TOPPING
Blåbær
50 gram friske blåbær
Skyr
3-4 spsk skyr
Ristede hasselnødder
15 gram hasselnødder
Rist hasselnødderne på en pande indtil de begynder at tage farve og skallerne ryger af.
Anret grøden med blåbær, en god klat skyr og de ristede hasselnødder
Bonusinfo: Øllebrøden indeholder ca. 62 kalorier pr. 100 gram, og en portion på ca. 250 gram indeholder således 155 kalorier. Energifordelingen er 13 % protein, 80 % kulhydrater og 7 % fedt. Toppingen i form af blåbær, skyr og hasselnødder udgør tilsammen 165 kalorier og en portion øllebrød med topping giver dermed 320 kalorier.
Ingen kommentarer endnu