Kold grød med hyldeblomstsaft, kirsebær, donut ferskener og ristede hasselnødder

Øllebrød med abrikos-gulerodskompot, skyr og ristede hasselnødder

Abrikos-gulerodskompot 008

Tørrede abrikoser og abrikosmarmelade har de fleste stiftet bekendtskab med, men abrikoser er generelt en lidt overset frugt – i hvert fald de friske abrikoser, hvis du spørger mig. Abrikosen indeholder kun 18 kalorier pr. stk. og er samtidig rig på blandt andet c-vitamin og jern. Så da min yndlingsgrønthandler gav 50 % på al frugt op til ferielukning, røg der en stor pose med abrikoser ned i kurven. Da jeg kom hjem var spørgsmålet så hvad de skulle bruges til. Abrikosmarmelade blev hurtigt udelukket da jeg sjældent spiser brød og derfor næppe ville få spist et helt syltetøjsglas med abrikosmarmelade. Til gengæld elsker jeg kompotter og frugtmos, både som topping til grød og desserter. Som kontrast til den søde og friske smag fra abrikoserne tilsatte jeg gulerødder og lidt revet ingefær som er skarp og markant i smagen. Abrikos-guleroskompotten indtog hurtigt pladsern blandt mine farvoritter og bøtten er allerede tom! Jeg har blandt andet nydt kompotten sammen med skyr og hakkede nødder, som topping til rugpandekager og i dette tilfælde oven på øllebrød…

Abrikos-gulerodskompot 009

Øllebrød

2 portioner

200 gram rugbrød

5 dl vand

2 spsk sukrin eller rørsukker

1 tsk kanel

1 spsk vaniljesukker

Saft og skal fra ½ citron

Salt

Skær rugbrødet i fine tern og kom det i en gryde med resten af ingredienserne. Kog grøden under omrøring ved middelvarme i ca. 10 min.

Abrikos-gulerodskompot 010

Abrikos-gulerodskompot

1 syltetøjsglas

300 gram abrikoser

75 gram gulerødder

10 gram ingefær

50 gram sukrin gold eller rørsukker

1 spsk citronsaft

Skyl abrikoserne og hak dem groft. Skræl gulerødder og ingefær og riv dem groft på et rivejern. Put alle ingredienserne i en gryde og kog kompotten ved middelvarme i ca. 15-20 minutter.

Ha en dejlig søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold grød med hyldeblomstsaft, kirsebær, donut ferskener og ristede hasselnødder