Perlebygotto med asparges, ærter, forårsløg og frisk timian

Femkorns-rabarbergrød toppet med rålakridspulver

Femkornsrabarbergrød 008

I dag er den bedste dag på året, det er nemlig min fødselsdag, og selvom jeg fylder 26 år betyder denne dag ligeså meget for mig, som den gjorde da jeg var lille! For så vidt muligt holder jeg fri på min fødselsdag og i år er ikke en undtagelse. Arbejde og eksamenslæsning bliver lagt på hylden og erstattet med brunchhygge med en god veninde og fødselsdagsmiddag med min familie i eftermiddag og i aften.

Da jeg lidt om lidt skal afsted til brunch har jeg som en undtagelse ikke fået grød her til morgen. Men hvis jeg skulle have lavet en fødseldags-morgengrød havde det uden tvivl været med rålakridspulver på toppen – det er nemlig favoritten for tiden 🙂 Denne femkorns-rabarbergrød toppet med raw liquorice powder lavede jeg for nogle dage siden og mums den var go’!

Jordbær-rabarbergrød 045

GRØDEN

1 portion

2 stænger rabarber

2 spsk Sukrin (rørsukker eller alm. Sukker kan også bruges)

1 dl femkornsflager fra Urtekram

2 dl vand

Salt

Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Skær dem i stykker af ca. 3 centimeter og kom dem i en gryde sammen med sukrin. Kog kompotten i 10 minutter ved middelvarme. Tilsæt korn, vand og lidt salt og lad grøden koge videre i ca. 5-7 min, indtil grøden har den ønskede konsistens.

TOPPING

½ tsk Raw liquorice powder (Jeg bruger den fra Johan Bülow, der kan købes her)

Anret grøden i en skål og drys med raw liquorice powder.

Femkornsrabarbergrød 010

Grøden indeholder 222 kalorier og energifordelingen er 15 % protein, 74 % kulhydrater og 11 % fedt. I forhold til mange af mine andre morgengrøde er kalorieindholdet ret lavt. Det skyldes primært at der ikke er nødder, kerner eller frø i eller ovenpå grøden, hvilket ofte udgør en stor del af kalorieindholdet. Toppingen i form af raw liquorice powder indeholder 360 kalorier pr. 100 gram, men i og med der kun bruges 1/2 teskefuld udgør det kun ca. 5 kalorier.

Jeg er generelt ret pjattet med lakrids for tiden og efter jeg var nede i Johan Bülow shoppen i Magasin og købe flere af hans produkter, har jeg eksperimenteret en del. Det kommer også til at gå ud over mine fødselsdagsgæster der i dag bliver testpersoner 🙂 Til eftermiddagskaffen vil jeg nemlig lave blåbærmuffins med lakridssirup som toppes med rålakridspulver. Til middagen laver jeg som tilbehør en speltkernesalat med bl.a. fennikel og en lakridsdressing, og til dessert serverer jeg lakridslagkage!

Nu vil jeg ud og nyde det skønne vejr – i må have en dejlig dag!

2

  • Årh, det ser lækkert ud – er sikker på rabarber og lakridspulver går godt sammen – burde virkelig skaffe mig sidstnævnte, elsker jo lakrids.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • grd1364847301555

      Hej A+K. Mange tak – det er helt sikkert et godt match og jeg kan uden tvivl anbefale rålakridspulver – det er SÅ lækkert! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebygotto med asparges, ærter, forårsløg og frisk timian