Rabarbersaft

Jordbær-rabarbergrød med lakridsskyr og et drys rålakridspulver

Jordbær-rabarbergrød 037

Denne lækre dessertgrød er virkelig enkel og let at lave, samtidig med at den indeholder nogle af de bedste ingredienser: jordbær, rabarber, skyr og lakrids og atter lakrids!

 For nylig var jeg nede i den nye Johan Bülow shop i Magasin og puha det var svært for en lakrids-elsker som jeg, ikke at gå helt amok. Lige bortset fra chokolade er lakrids noget af det bedste jeg ved, og det var svært at begrænse sig! Det endte med at jeg købte raw liquorice powder, raw liquorice drops og salty liquorice syrup. I kan se og bestille alle Johan Bülows produkter her.

Jordbær-rabarbergrød 045

Siden jeg købte de tre forskellige lakridsvarianter har jeg brugt dem i flere forskellige ting og på flere forskellige måder. Jeg har brugt salty liquorice siruppen i caffe latte og som topping på en hjemmelavet skovbærskyr-is. Raw liquorice powder har jeg brugt som topping på grød og som prikken over i’et i en smoothie, og raw liquorice drops har jeg store planer med til min fødselsdag på mandag, hvor der skal laves en lakridslagkage til mine fødselsdagsgæster.

Igår havde jeg to søde veninder på besøg og havde lavet perlebygotto med asparges, ærter og laks til hovedret og denne jordbær-rabarbergrød til dessert. Som topping til jordbær-rabarbergrøden rørte jeg skyr op med lidt raw liquorice powder, hvilket komplementerer den lidt syrlige skyr perfekt. Her har i opskriften:

GRØDEN

4 små portioner

300 gram jordbær

300 gram rabarber

50 gram sukrin (kan erstattes med rørsukker)

1 hel vaniljestang

Skær toppen af jordbærrene og skyl dem grundigt. Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Skær rabarberene i stykker af ca. 3 centimeter og put dem i en gryde sammen med jordbær, sukrin og kornene fra vaniljestangen. Kog grøden ved svag varme i ca. 10 min, eller indtil rabarberne er møre og grøden har en sammenhængende konsistens. Tag gryden af blusset og lad grøden køle.

TOPPING

Lakridsskyr

250 gram skyr

1 tsk raw liquorice powder

Anret dessertgrøden med jordbær-rabarbergrøden, en god klat lakridsskyr og et drys raw liquorice powder på toppen.

Jordbær-rabarbergrød 046

Det er virkelig en frisk og lækker dessert som ikke indeholder særlig mange kalorier. Grøden indeholder 25 kcal pr. 100 gram, hvilket ca. svarer til ca. 40 kcal pr. portion. Energifordelingen er 13 % protein, 79 % kulhydrater og 8 % fedt. Lakridsskyren indeholder holder 63 kcal pr. 100 gram, hvilket tilsvarende er ca. 40 kcal pr. portion. Energifordelingen er 71 % protein, 26 % kulhydrater og 3 % fedt.

Ha en god aften derude!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersaft