Jordbær-rabarbergrød med lakridsskyr og et drys rålakridspulver

Perlebygotto med asparges, ærter, forårsløg og frisk timian

Perlebygotto 013

Min kalender viser den 1. juni hvilket betyder at det er SOMMER!!! Vejret i dag har i den grad tilsluttet sig det faktum og hvor er det skønt. Selvom jeg er fanget i eksamenslæsning gør det nu alligevel noget ved humøret at solen skinner.

I onsdags da jeg havde besøg at nogle veninder lavede jeg denne perlebygotto med en masse forårsgrønt, som jeg serverede med laks til. Indtil videre har de aftengrøde jeg har vist på bloggen været risottoer. Risotto er virkelig lækkert, men som afvekling kan man også bruge perlebyg, og derved opnå en mere grov grød. Derudover indeholder perlebyg en anelse mindre kalorier og kulhydrater end risottoris, samtidig med at de er lidt rigere på proteiner.

Perlebygotto 021

  FREMGANGSMÅDE

4 personer

1 bundt asparges

300 gram bælgede ærter

1 bundt forårsløg

1 håndfuld frisk timian

2 fed hvidløg

25 gram smør

2 spsk olivenolie

200 gram perlebyg

1 dl tør hvidvin

2 liter grøntsagsbouillon

75 gram parmesan

Saft og skal fra 1 citron

Salt

Peber

Bræk aspargesene, skyl dem og skær dem i passende stykker. Åbn ærtebælgene, pil ærterne ud og skyl dem. Skyl forårsløgene og skær dem i ringe. Skyl og hak timianen groft. Pil hvidløgene og hak dem fint.

Put smør og olivenolie i en gryde og svits forårsløggene og hvidløgene heri. Varm bouillonen i en anden gryde og lad den simre. Tilsæt perlebyggen til løggene og svits ved middelvarme under omrøring, indtil perlebyggen har suget fedtstoffet til sig. Hæld hvidvinen i gryden og lad det dampe af. Hæld herefter løbende 1 deciliter kogende bouillon på perlebyggen og rør rundt i gryden. Fortsæt indtil al væsken er væk og til perlebyggen er mør. Tilsæt til sidst asparges, ærter og parmesan og lad det koge med i ca. 5 min. Smag til med salt, citron og peber.

Server perlebygottoen med fx citronmarineret laks, anden fisk eller kød.

Perlebygotto 014  Ha en skøn sommeraften!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-rabarbergrød med lakridsskyr og et drys rålakridspulver