Koldskål med hyldeblomst, granatæble og ristede havreflager

Anbefaling GRØD i Jægersborggade

København 027

I weekenden har jeg været i København for at besøge nogle veninder og jeg havde længe lovet mig selv, at næste gang jeg skulle til København var det et must at spise på GRØD! Derfor blev fredag aften sat af til at spise aftensmad på grødbaren i Jægersborggade. Det var virkelig skønt vejr, og der var heldigvis plads ved træbænkene udenfor, hvor man kan sidde og opleve gadelivet og den hyggelige stemning der er i Jærgersborggade.

Jeg havde på forhånd været inde og lure menukortet, men det var virkelig svært at vælge. De har et relativt simpelt menukort – hvilket jeg er stor tilhænger af – og af aftengrød kan der vælges fire forskellige retter: risotto, bygotto, congee og grøddeller.

Jeg valgte congee med kylling for at prøve en lidt anderledes form for grød. Retten er en asiatisk inspireret grød og congee er en fællesbetegnelse for en udkogt risgrød, der findes i et utal af variationer i Asien.  Konsistensen er lidt lettere end risottoen og denne kyllinge-congee var, foruden kyllingen, sammensat af koriander, ingefær, forårsløg, peanuts, soya og sesamolie. Det smagte virkelig godt og var tilpas krydret, og på trods af at koriander ikke ligger på top ti over min liste af yndlings krydderurter, passede den karakteristiske smag rigtig godt til de sprøde og fede peanut og den salte soya.

Mine veninder valgte begge grøddellerne med en spidskålssalat og surdejsbrød. Dellerne laves på en rest risotto, med lidt æg, hvedemel, bananskalotteløg og krydderurter og de var virkelig også lækre!

København 057

Efter vi havde spist kunne jeg ikke dy mig for at købe nogle af GRØDs toppingvarianter med hjem. Valget faldt på frysetørret havtorn, frysetørret jordbær og solbærpulver og jeg er allerede i fuld gang med at eksperimentere med de nyindkøbte toppings. Hvis man gerne selv vil igang med at lave nogle af deres grøde, kan man også købe korn med hjem. GRØD har sammensat nogle kornsorter og lavet små opskriftskort med forslag til forskellige grødvarianter. Derudover kan opskriftsbogen også varmt anbefales!

København 056

GRØD levede helt sikkert op til mine forventninger om en hyggelig lille grødbar, som er en perfekt løsning til de travle morgener hvor man måske ikke selv har tid til den helt store grødkogning, en skøn start på weekenden eller til de aftener hvor aftensmaden skal være nem, men stadig lækker og en smule anderledes. Jeg var lidt ked af at jeg ikke nåede at smage en af deres morgengrøde, men vi valgte i stedet at afprøve Københavns nye Yogurt Shop i Ny Adelgade, hvilket bestemt ikke var en dårlig beslutning!

GRØD er helt sikkert kommet for at blive, så mon ikke et besøg på grødbaren i Torvehallerne og smag på en af morgengrødene kan komme på to-do-listen ved næste københavnertur…

Ha en skøn aften!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål med hyldeblomst, granatæble og ristede havreflager