Øllebrød med friske blåbær, skyr og ristede hasselnødder

Kold grød med friske jordbær og hakkede pistacienødder

køleskabsgrød 004

For lidt tid siden havde Ditte fra The Food Club et indlæg om morgengrød på køl, og det gav mig lyst til at eksperimentere lidt med fænomenet kold grød/køleskabsgrød/morgengrød på køl – ja kært barn har mange navne..

Jeg har før eksperimenteret med en kold choko-grød som virkelig var god og nærmest helt dessert-agtig. Denne kolde grød egner sig dog lidt bedre som morgengrød, og eftersom grøden er kold og ikke skal koge, er den lynhurtig at lave.

For at give grøden en lækker og cremet konsistens har jeg rørt den op med lidt skyr og most banan, og til at give et syrligt modspil har jeg tilsat en smule citronsaft. Grøden kan som sædvanlig toppes med lige hvad du har lyst til, men her i sommerperioden er det jo perfekt med søde danske jordbær og fx lidt hakkede nødder.

køleskabsgrød

GRØDEN

1 portion

1 dl grovvalsede havregryn

1 dl skummetmælk

½ tsk vaniljesukker (kan undlades hvis man vil undgå sukker)

½ banan

1 dl skyr

1 spsk citronsaft

Bland havregryn, mælk og vaniljesukker i en lufttæt beholder og stil det på køl natten over.

Om morgenen moses bananen og tilsættes sammen med skyr og citronsaft og grøden røres rundt til den har en cremet og lækker konsistens.

TOPPING

Jordbær

50 gram jordbær

Nip toppen af jordbærerne, skyl dem grundigt og skær dem i skiver

Pistacienødder

10 gram pistacienødder

Hak nødderne groft

Anret grøden med jordbærerne og drys med de hakkede pistacienødder.

køleskabsgrød 006

Bonusinfo: Grøden indeholder 304 kalorier og energifordelingen er 26 % protein, 64 % kulhydrater og 10 % fedt. Det høje indhold protein kommer primært fra skyr’en som er med til at give en rigtig god mæthedsfornemmelse i lang tid. Toppingen i form af jordbær og pistacienødder indeholder 72 kalorier, hvilket alt i alt giver 376 kalorier pr. portion.

2

  • Lækkert – jeg laver oftest min køleskabsgrød på 50/50 vand og ymer, citronsaft, salt, lidt sødt, 1 spsk kanel, og topper næste dag med skiver af banan og ristet kokos (:

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • grd1364847301555

      Uhm det lyder også lækkert – der er jo ingen grænser for varianterne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrød med friske blåbær, skyr og ristede hasselnødder