Bagte lakridsæbler med vaniljeskyr og lakridssirup

Sunde og lækre blåbærpandekager

Blåbærpandekager 001

Morgenmad er utvivlsomt mit yndlingsmåltid! Jeg elsker at stå op i god tid og lave en ordentlig morgenmad, der holder mig mæt længe. Men hvad er en ordentlig morgenmad? Det er helt afgjort individuelt, men som udgangspunkt prøver jeg at sammensætte min morgenmad så jeg får en god fordeling af proteiner, kostfibre, umættede fedtsyre, vitaminer og mineraler.

Jeg får som oftest mine proteiner fra æg eller mejeriprodukter såsom skyr, mælk eller fromage frais. Kostfiberne er primært fra korn, herunder havregryn, speltflager, rugflager eller lignende. Fedtsyrerne får jeg fra nødder eller frø og vitaminer og mineralerne er oftest fra frugt eller bær.

Som i måske kan fornemme får jeg næsten altid grød til morgenmad som jeg topper med fx skyr, frugt eller bær samt nødder eller frø, men engang imellem er der også tid til lidt afveksling. Det kan fx være i weekenden, hvor der er lidt ekstra tid til fx at lave blåbærpandekager.

Disse sunde og lækre blåbærpandekager er lavet på fire ingredienser nemlig æg, banan, blåbær og havregryn. Ægget er en god kilde til proteiner, bananen er fyldt med gode næringsstoffer, blåbærrerne er rige på andioxidanter og havregrynene har et højt indhold af kostfibre, der regulerer blodsukkeret og giver en god mæthedsfornemmelse.

Blåbærpandekager 002

Blåbærpandekager

1 person

1 æg

½ banan

3 spsk grovvalsede havregryn

½ tsk bagepulver

1 dl blåbær (gem nogle af blåbærrene til topping)

10 gram grofthakkede mandler

Evt. 2-3 spsk skyr

FREMGANGSMÅDE

Blend æg, banan og bagepulver. Rør massen sammen med havregryn og blåbær.

Hæld en lille smule olie på en pande og lad den blive helt varm. Hæld hvad der svarer til 2-3 spsk. pandekagedej på panden, skru ned til middelvarme og steg pandekagerne på begge sider, indtil de er gyldne.

Anret blåbærpandekagerne med hakkede mandler, en lille håndfuld blåbær og evt. en  god klat skyr, hvis man er til det syrlige modspil.

Blåbærpandekager 003

Bonus info: Blåbærpandekagerne indeholder 200 kalorier pr. 100 gram og ovenstående portion indeholder ca. 241 kalorier. Energfordelingen er 17 % protein, 56 % kulhydrater og 27 % fedt.

Nu vil jeg så småt ind og klæde om for i aften står den igen på spisning ude i byen. Jeg har nemlig en aftale med tre gamle studieveninder, og vi skal på CanBlau og have tapas og rødvin – mums hvor jeg glæder mig!

Ha en skøn lørdag aften!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte lakridsæbler med vaniljeskyr og lakridssirup