Tiramisugrød
Nøj en skøn solskinsmorgen! Jeg vågnede op til denne udsigt – så er det ingen sag at vækkeuret ringede kl. 7.00 på en lørdag!
Anyway…Jeg eeeeelsker den italienske dessert tiramisu! Kombinationen af de bløde ladyfingers der har trukket i stærk espresso og mørk rom, og den cremede mascarpone der til sidst toppes med kakao er to die for! Så hvorfor ikke lave en grødversion? Ladyfingers har jeg erstattet med grovvalsede havregryn som koges på en stærk kaffe og mascarponen har jeg erstattet af en cremet skyr rørt op med vaniljesukker og akaciehonning. Til sidst drysses grøden med kakaopulver på samme måde som desserten.
GRØDEN
1 portion
1 dl grovvalsede havregryn
1 ½ dl vand
½ dl stærkt brygget kaffe
Salt
Havregryn, vand og salt blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i et par minutter. Kaffen tilsættes og grøden koges videre indtil den har en cremet konsistens.
TOPPING
1 dl skyr
1 tsk vaniljesukker
1 tsk akaciehonning
2 tsk kakao
Skyr røres op med vaniljesukker og akaciehonning. Grøden anrettes med skiftevis et lag grød og et lag vaniljeskyr og drysses til sidst med kakao.
TIP: for at opnå den fulde tiramisu-smag nydes grøden med en god kop kaffe.
En portion indeholder 298 kcal, 30 % protein, 57 % kulhydrater og 14 % fedt.
I aften skal jeg på Råbar som er et relativt nyt spisested i Aarhus, der omfavner raw-food-bølgen. Raw food begrebet dækker over en betegnelse af mad, som er rå, vegetarisk, vegansk (uden mælkeprodukter) og ikke opvarmet til over 40-42 grader. Noget af det essentielle i raw food er det høje indhold af enzymer, som dør ved opvarmning over 42 grader. Det er første gang jeg skal prøve raw food, men deres menukort lyder virkelig lækkert og jeg har enormt høje forventninger, som jeg håber de kan leve op til!
Rigtig god solskinsfuld lørdag!
Ingen kommentarer endnu