Kold grød med friske jordbær og hakkede pistacienødder

Grove rugknækbrød

Rugknækbrød 007

Jeg er allerede begyndt at se frem til næste weekend hvor jeg på lørdag skal holde fødselsdagsbrunch for mine skønne veninder. Jeg er i fuld gang med finde ud af hvad jeg skal lave af lækkerier og kunsten bliver utvivlsomt at begrænse sig. Indtil videre har jeg planer om at bage en masse lækkert brød – boller, rugbrød og knækbrød. Derfor har jeg i denne uge eksperimenteret med en lidt grovere form for knækbrød end dem jeg tidligere har lavet. (Se opskriften på mine speltknækbrød her) I stedet for hvedemel har jeg brugt rugmel og rugflager, hvilket gør knækbrødene en del grovere, men stadig lækre og sprøde.

FREMGANGSMÅDE

16 stk.

½ dl rugflager (jeg bruger dem fra Urtekram)

½ dl sesamfrø

½ dl hørfrø

½ dl græskarkerner

½ dl solsikkekerner

1 ½ dl rugmel

1 tsk salt

¼ dl olie

½ tsk bagepulver

1 dl vand

Alle ingredienserne hældes i en skål og røres sammen til en klistret dej. Dejen hæles ud på et stykke bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen flad med en kagerulle. Dejen skal være ca. ½ centimeter. Inden knækbrødene kommer i ovnen er det en fordel at skære dejen i passende størrelser enten med et pizzahjul eller en kniv. Knækbrødene bages i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20-22 minutter. Hold øje med dem de sidste par minutter, så de ikke bliver brændte.

Knækbrødene indeholder 98 kcal pr. knækbrød og de er derfor perfekte som en lille formiddags/eftermiddagssnack evt. med lidt bananskiver, hytteost eller lignende.

Rugknækbrødene er hermed godkendte til brunchen på lørdag. Men jeg kunne godt bruge masser af andre gode ideer til hvad jeg skal lave – så lækre brunch-forslag modtages med kyshånd!

Ha en skøn aften 🙂

 

4

  • Tanja

    Hej Katrine,

    Jeg har en gang lavet æg i kokotte til en brunch. Det er super. Smør kokotten godt. Jeg kom noget parmaskinke i kokotten. Rigeligt med frisk spinat ovenpå. Salt og peber og lidt revet ost. Slå et æg ud ovenpå og bag dem i ovnen i vandbad ved 180 grader i 15-20 minutter (eller mere) til æggehviden er stivnet.

    Du kan Google æg i kokotte:-)

    Kh Tanja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • grd1364847301555

      Hej Tanja.

      Det lyder ret lækkert med æg i kokotte. Jeg har sjovt nok selv overvejet porcheret æg i bacon, måske jeg skulle overveje parmaskinke i stedet for 🙂 Mange tak for tippet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser rigtig gode ud 🙂
    Her kommer lidt flere ideer til hvad du mere kan servere:
    Jordbær smoothie, blåbær pandekager eller æggemuffins.
    Du er velkommen til at kigge forbi http://www.madling.dk
    Rigtig god fornøjelse med din brunch.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • grd1364847301555

      Mange tak – de er også super gode 🙂

      Jeg vil helt sikkert også servere æg i en eller anden form, det er efter min mening et must til en brunch. Og jeg vil klart overveje pandekager og smoothies også 🙂
      Tak for gode råd 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold grød med friske jordbær og hakkede pistacienødder