Hjemmelavet müsli
Igår holdte jeg fødselsdagsbrunch for mine veninder og nøj hvor var det hyggeligt. Vi endte med at sidde og snakke, spise og hygge i seks timer – that’s what I love about brunch!
Jeg havde lavet hjemmelavet müsli som jeg kom ovenpå rabarberkompot og skyr, æg porcheret i seranoskinke, forskellige bærsmoothies, paleo-rugbrød, rugknækbrød, speltknækbrød samt ølands- og rugboller. Dertil var der kødpålæg, flere oste, honning, hjemmelavet hindbær- og brombærmarmelade og en masse lækker frugt. Til allersidst serverede jeg en lagkage – ingen fødselsdag uden lagkage – det var dog en lidt utraditionel lagkage, nemlig en lakrids-rugbrøds-lagkage. MUMS!
Brunch kan jo laves i alverdens afskygninger og det er meget individuelt hvad folk forstår ved en god brunch. I min optik er noget af det vigtigste ved en brunch, at der er en god müsli. Müsli kan laves på mange forskellige måder og ofte bliver det hvad køkkenskabene byder på. Denne gang blev der ikke sparet på ingredienserne…
FREMGANGSMÅDE
En stor portion
100 gram grovvalsede havregryn
50 gram mandler
50 gram hasselnødder
30 gram valnødder
20 gram solsikkekerner
20 gram sesamfrø
15 gram hørfrø
10 gram pekannødder
20 gram kokosmel
½ dl akaciehonning
Hak nødderne groft og kom alle ingredienserne, på nær akaciehonningen, på en varm pande. Rist müslien ved middelvarme indtil den begynder at tage farve. Tilsæt akaciehonningen og rør rundt.
Ha’ en skøn søndag derude!
Ingen kommentarer endnu