Jordbær-rabarbergrød med lakridsskyr og et drys rålakridspulver
Denne lækre dessertgrød er virkelig enkel og let at lave, samtidig med at den indeholder nogle af de bedste ingredienser: jordbær, rabarber, skyr og lakrids og atter lakrids!
For nylig var jeg nede i den nye Johan Bülow shop i Magasin og puha det var svært for en lakrids-elsker som jeg, ikke at gå helt amok. Lige bortset fra chokolade er lakrids noget af det bedste jeg ved, og det var svært at begrænse sig! Det endte med at jeg købte raw liquorice powder, raw liquorice drops og salty liquorice syrup. I kan se og bestille alle Johan Bülows produkter her.
Siden jeg købte de tre forskellige lakridsvarianter har jeg brugt dem i flere forskellige ting og på flere forskellige måder. Jeg har brugt salty liquorice siruppen i caffe latte og som topping på en hjemmelavet skovbærskyr-is. Raw liquorice powder har jeg brugt som topping på grød og som prikken over i’et i en smoothie, og raw liquorice drops har jeg store planer med til min fødselsdag på mandag, hvor der skal laves en lakridslagkage til mine fødselsdagsgæster.
Igår havde jeg to søde veninder på besøg og havde lavet perlebygotto med asparges, ærter og laks til hovedret og denne jordbær-rabarbergrød til dessert. Som topping til jordbær-rabarbergrøden rørte jeg skyr op med lidt raw liquorice powder, hvilket komplementerer den lidt syrlige skyr perfekt. Her har i opskriften:
GRØDEN
4 små portioner
300 gram jordbær
300 gram rabarber
50 gram sukrin (kan erstattes med rørsukker)
1 hel vaniljestang
Skær toppen af jordbærrene og skyl dem grundigt. Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Skær rabarberene i stykker af ca. 3 centimeter og put dem i en gryde sammen med jordbær, sukrin og kornene fra vaniljestangen. Kog grøden ved svag varme i ca. 10 min, eller indtil rabarberne er møre og grøden har en sammenhængende konsistens. Tag gryden af blusset og lad grøden køle.
TOPPING
Lakridsskyr
250 gram skyr
1 tsk raw liquorice powder
Anret dessertgrøden med jordbær-rabarbergrøden, en god klat lakridsskyr og et drys raw liquorice powder på toppen.
Det er virkelig en frisk og lækker dessert som ikke indeholder særlig mange kalorier. Grøden indeholder 25 kcal pr. 100 gram, hvilket ca. svarer til ca. 40 kcal pr. portion. Energifordelingen er 13 % protein, 79 % kulhydrater og 8 % fedt. Lakridsskyren indeholder holder 63 kcal pr. 100 gram, hvilket tilsvarende er ca. 40 kcal pr. portion. Energifordelingen er 71 % protein, 26 % kulhydrater og 3 % fedt.
Ha en god aften derude!
Ingen kommentarer endnu