Choko-grød med frisk frugt
Der er mange skønne ting ved foråret: vejret bliver bedre, solen skinner mere, temperaturen stiger, og der kommer flere og flere lækre frugter og grøntsager. Derudover er en af de dejlige ting ved foråret helligdagene, som ligger spredt ud over marts, april, maj. Det giver mulighed for at komme lidt ned i gear, slappe af, få trænet, set venner og familie eller hvad man nu har lyst til.
Kristi Himmelfartsdag startede tidligt for mit vedkommende. Jeg elsker at komme op og få noget ud af dagen, og desuden ville jeg nå at lave denne lækre choko-grød inden min spinningtime kl. 9. Inspirationen har jeg fået fra dygtige Josephine som har bloggen A Tasty Love Story. Jeg har lavet en lille smule om i opskriften og så kan man ellers toppe grøden med de frugter man elsker.
FREMGANGSMÅDE
1 portion
25 gram grovvalsede havregryn
25 gram rugflager
1 1/2 dl skummetmælk
1 spsk hørfrø
1 spsk kakao
½ moden banan
Bland havregryn, rugflager, hørfrø og mælk aftenen før og lad det trække i en lufttæt beholder.
Blend resten af ingredienserne til en cremet mousse. Top choko-grøden med frisk frugt.
Kaloriemæssigt indeholder en portion ca. 350 kalorier og så kommer der lidt til, alt afhængig af frugten på toppen. Energifordelingen ser således ud:
Protein: 17 %
Kulhydrater: 64 %
Fedt: 19 %
Choko-grøden passer perfekt før en træning da havregrynene og rugflagerne giver mæthed, fibre og proteiner, samtidig med at frugten giver en masse energi.
I må have en rigtig skøn Kristi Himmelfartsdag!
Ingen kommentarer endnu