Speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder
I fredags postede jeg et indlæg om hjemmelavet appelsin-citronkompot. Efterfølgende blev kompotten sammensat med flere forskellige grøde og toppingvarianter, indtil jeg fandt den bedste kombination, nemlig en speltgrød med appelsin-citronkompot, skyr og karamelliserede valnødder.
Denne grød har en god balance mellem det cremede, det søde, det sure, og det sprøde. Den cremede speltgrød passer perfekt sammen med den syrlige appelsin-citronkompot, den friske skyr og de sprøde og søde valnødder.
1 portion
1 dl. økologiske speltflager
2 dl. mælk
Salt
Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges op ved middelvarme i ca. 5 min.
TOPPING
Appelsin-citronkompot
3 appelsiner
½ citron
150 g rørsukker
Riv skallen var en appelsin og den halve citron på et rivejern. Skær skallen af appelsinerne og citronen og hak dem i grove stykker. Bland appelsinerne og citronen sammen i en gryde, tilsæt rørsukker og kog kompotten ved middelvarme i ca. 15 min. Smag til med citron og sukker.
Karamelliserede valnødder
20 g valnødder
1 tsk honning
Salt
Tørrist valnødderne på en pande til de begynder at tage farve. Tilsæt honning og salt og lad det brune på panden. Tag panden af blusset, læg de karamelliserede valnødder på en bageplade og lad dem køle af.
Skyr
2 spsk skyr
Grøden toppes med appelsin-citronkompotten, et god klat skyr og de karamelliserede valnødder.
Og så er det afsted på arbejde – ha en god dag derude!
Ingen kommentarer endnu