Rødgrød med skyr og rålakridspulver

Speltgrød med skyr, solbær-lakridspuré og granola

IMG_4275

Vejret har virkelig ændret sig fra varme og solskin til en kold og regnfuld affære, og det er netop gået op for mig at vi kun har 18 dage tilbage før kalenderen viser efterår! Men selvom det i dag har været alt andet end sommervejr er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan nyde det sommeren har bragt med sig… Skovene er fulde af dem, flere baghaver bugner med dem og supermarkederne sælger dem i massevis. Jeg taler naturligvis om BÆR! Solbær, ribs, brombær, stikkelbær, you name it! Søde, modne bær der er perfekte til at putte lidt farve på en kedelig gråvejrsdag!

IMG_4277

Denne gang er det solbærernes tur til at stjæle lidt af opmærksomheden i form af en solbær-lakridspuré. Skarpheden fra rålakridspulveret passer perfekt sammen med sødmen fra de mørkerøde bær – you really should try it!

GRØDEN

1 person

1 dl speltflager

1 dl vand

1 dl skummetmælk

salt

Bland ingredienserne sammen i en gryde og kog grøden ved middelvarme i ca. 5 min.

TOPPING

Solbær-lakridspuré

IMG_4278

125 gram solbær

3 spsk vand

3 spsk Sukrin Gold (alternativ kan rørsukker bruges)

1 tsk raw liquorice powder

Bland solbær, vand og sukrin i en gryde og kog bærerne ved middelvarme i ca. 10 min. Tag gryden af blusset, lad bærpuréen køle af og smag til med raw liquorice powder.

Granola

IMG_4279

 5 gram mandler

5 gram hasselnødder

2 gram sesamfrø

2 gram hørfrø

1 tsk akaciehonning

Hak nødderne groft og rist både nødder og frø på en pande indtil de begynder at tage farve. Tilsæt akaciehonning og tag panden af blusset. Lad granolaen køle af på et bagepapir.

Anret grøden med en god klat skyr, solbær-lakridspuréen og granolaen på toppen.

IMG_4280

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødgrød med skyr og rålakridspulver