Rødgrød med skyr og rålakridspulver
Rødgrød må siges at være en klassisker som de fleste før eller siden har stiftet bekendtskab med. Selvom det måske er sjældent at danskere spiser frugtgrød, er rødgrød lidt af en nationalret. Mest af alt fordi rødgrød altid er det ord vi plager udlændinge med, når vi skal teste deres sproglige evner, eller mangel på samme. Alt andet lige er det en skøn grød med en perfekt blanding af milde og kraftige bær, og da jeg plukkede de lækreste røde ribs i min mors baghave, var jeg slet ikke i tvivl om at de skulle bruges til rødgrød!
Grøden kan laves på de bær du har i baghaven eller elsker allermest og grøden kan serveres med mælk, fløde, vaniljeis eller skyr – som jeg har valgt at gøre i denne opskrift.
For at give grøden et ekstra pift dryssede jeg en lille teskefuld rålakridspulver fra Johan Bülow ovenpå – MUMS!
RØDGRØD
4 personer
400 gram jordbær
300 gram hindbær
300 gram ribs
100 gram Sukrin eller Sukrin Gold (alternativt kan rørsukker bruges)
Skyl bærerne og fjern stilk fra jordbær og ribs. Kom bærerne i en gryde sammen med sukrin og varm grøden op ved middelvarme. Lad grøden koge i et par minutter, tag den af blusset og lad den køle af.
Server grøden med en klat skyr og et drys rålakridspulver.
Rigtig god weekend!
Ingen kommentarer endnu