Spinatrisotto med squash og champignon

Rødgrød med skyr og rålakridspulver

Rødgrød 004

Rødgrød må siges at være en klassisker som de fleste før eller siden har stiftet bekendtskab med. Selvom det måske er sjældent at danskere spiser frugtgrød, er rødgrød lidt af en nationalret. Mest af alt fordi rødgrød altid er det ord vi plager udlændinge med, når vi skal teste deres sproglige evner, eller mangel på samme. Alt andet lige er det en skøn grød med en perfekt blanding af milde og kraftige bær, og da jeg plukkede de lækreste røde ribs i min mors baghave, var jeg slet ikke i tvivl om at de skulle bruges til rødgrød!

Rødgrød 005

Grøden kan laves på de bær du har i baghaven eller elsker allermest og grøden kan serveres med mælk, fløde, vaniljeis eller skyr – som jeg har valgt at gøre i denne opskrift.

For at give grøden et ekstra pift dryssede jeg en lille teskefuld rålakridspulver fra Johan Bülow ovenpå – MUMS!

Rødgrød 006

RØDGRØD

4 personer

400 gram jordbær

300 gram hindbær

300 gram ribs

100 gram Sukrin eller Sukrin Gold (alternativt kan rørsukker bruges)

Skyl bærerne og fjern stilk fra jordbær og ribs. Kom bærerne i en gryde sammen med sukrin og varm grøden op ved middelvarme. Lad grøden koge i et par minutter, tag den af blusset og lad den køle af.

Server grøden med en klat skyr og et drys rålakridspulver.

Rigtig god weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatrisotto med squash og champignon